Glasräcke

Glasräcken så det räcker!

Vi installerar alla olika slags glasräcken, både stolpräcken och stolpfria räcken, med och utan handledare/klämfäste, m.m. Våra glasräcken passar bra som trappräcke, altanräcke, balkongräcke, och uppfyller alla nödvändiga krav. Vi kan hjälpa dig välja ett glasräcke som passar dig och kan ta fram flera olika offerter ifall du har svårt att välja.

Stolpräcke

Stolpräcket är den vanligaste typen av glasräcke och också den billigaste lösningen. Det finns många alternativ och det dyker ofta upp nya produkter. Det som gör stolpräcken billigt är att glaset inte behöver vara så stort och tjockt, och själva stolparna är relativt billiga.

Stolpfritt räcke

Det finns två olika typer av stolpfria räcken där man inte riktigt kan säga att den ena varianten är bättre än den andra, utan de båda har sina för- och nackdelar och  det som ska väga tyngst är hur du vill att resultatet ska se ut.

Skena

Genom att installera skena kan man enkelt ställa ned glasen i dem utan några modifikationer på glasen. Detta gör glasen billigare än för punktfästen, dock så kostar själva skenan mer än vad punktfästena kostar. Skenan kan både toppmonteras, sidomonteras, eller gjutas in.

Punktfäste

Man installerar glasräcke med punktfästen genom att borra hål i glasen där man ska montera punktfästena. Glasen behöver vara lite tjockare då de blir instabilare när man gör hål i dem och även lite dyrare då på grund av tjockleken och hålen. Det finns punkfästen både för inomhus- och utomhusinstallation.

Handledare

Alla ovan nämnda alternativ kan du få både med och utan handledare. Det finns många olika former, material, och ytbehandlningar som man kan välja bland.

Insynsskydd

Ifall du vill ha insynsskydd är glas ett bra alternativ där man kan justera hur pass mycket man vill se igenom.

Kontakta oss

  • Dra filer hit eller