Spegel

Speglar i alla former

Vi mäter, skär till, levererar och monterar speglar i alla former.

Vi använder 4 mm och 6 mm tjockt spegelglas med slipade kanter, oftast räcker 4 mm gott till väggmontage men vid lite större speglar med mycket urtag kan 6 mm vara nödvändigt. Vi hjälper många kunder med att montera spegel i kaklet där vi genom att limma ut spegeln får den jämnt med kaklet. Det går då även att få en uppvärmd spegel för att undvika imma. Vi kan också göra urtag och hål i spegeln för exempelvis lampor. Angående slipning går det att få maskinslip av olika typer där vi erbjuder bland annat grad blank kant (GBK), grad matt kant (GMK), och fasettslipning. Vanligast är att använda sig av GBK. Dessa speglar beställer vi från vår glasleverantör, men vi kan också slipa speglarna själva med bandputs. Utöver runda och ovala speglar går det också bra att beställa speglar som har rundade hörn med en viss radie.

För upphängning av spegel utan ram finns fem alternativ. För alternativ 1 behövs ingen säkerhetsfilm då limmet håller fast spegeln ifall den skulle gå sönder, men för alternativ 2-5 fäster man säkerhetsfilm på baksidan av spegeln för att undvika skärskador ifall spegeln skulle gå sönder.

  1. Limma fast spegeln och stödja upp spegeln under torktiden (cirka 24 timmar).
  2. Använda så kallad ”dold upphängning” som använder sig av krokar och magneter, där den ena delen limmas fast på spegeln, och den andra delen skruvas fast i väggen.
  3. Montera spegellister som fästs vid över- och underkant av spegel.
  4. Installera synliga spegelfästen. Oftast fästs fyra stycken vid spegelns hörn i över- och underkant.
  5. Göra hål i spegeln för punktfästen som skruvas fast i väggen.

Våra speglar tillverkas i en miljövänlig process, utan koppar eller bly. Kontakta oss för prislista för priser på spegelglas, tillbehör och montage. Vi har ett stort utbud av tavelramar som kan användas till speglar i vår butik. Vi har både trä- och metallramar i olika former och färger. Välkommen in i butiken för att välja eller kontakta oss för fri rådgivning!

Kontakta oss

  • Dra filer hit eller