Stänkskydd & Köksglas

Stänksskydd för alla kök

Vi mäter, skär till, levererar och monterar stänkskydd av glas för alla typer av kök.

Glasen kan fås lackerade i valfri NCS-kulör, eller genomskinliga, om väggen ska tapetseras. Eftersom inget kök är det andra likt hjälper vi er att hitta en lösning som passar just ert kök.

Att montera ett stänkskydd i köket kan verka enkelt vid en första anblick, men det finns många detaljer att ta hänsyn till för att resultatet ska bli bra, exempelvis om glaset behöver vara snedskuret, var nödvändiga urtag ska placeras och hur stora dessa ska vara, osv. Vi har monterat många stänkskydd och hjälper er gärna redan i planeringsstadiet.

Arbetsprocessen brukar vara så att du kontaktar oss och ger oss lite information om färg på glaset, ungefär hur stort det ska vara och hur många urtag som behövs göras så tar vi fram en offert åt dig. Efter godkänd offert så åker vi hem till dig och mäter upp köksglaset / stänkskyddet, sedan gör vi en beställning på glaset. Själva köksglaset brukar vara en 4mm tjock härdad float med slipade kanter, glaset är härdat för att tåla stötar och värme bättre. Leveranstiden för glaset är cirka två veckor, och sedan när vi fått hem glaset så bokar vi in tid för montage.

Självklart kan stänkskydd användas i andra rum än kök. Då blir det mer än väggbeklädnad, men principen är densamma. Kontakta oss för priser på stänkskydd, montage och tillbehör.

Måste glaset vara härdat?

Nej, glaset måste inte var härdat, men vi rekommenderar det för att göra glaset mer tåligt mot både stötar och värme.

Kan jag montera glaset på egen hand?

Ja, det går bra. Vi kan hjälpa dig mäta och beställa hem glaset och ge dig råd om hur du ska installera det.

Går det att installera spegel som köksglas?

Ja, det går bra. Nu för tiden finns det även härdade speglar man kan använda sig utav.

Kontakta oss

  • Dra filer hit eller